9/17/2017

Benchmark yapılası Ofis Binaları

Istanbul'un mimarlarından, binalarından bahsederken (500 yıl önce ruh bulmuş anıt yapılardı konu) ilerleyip bugüne gelip iyi plaza nedir'e kadar çıktım...

İstanbul'daki en iyi ofis binaları değerlendirilmiş (Ernst&Young, Leed International, IK Magazin gibi platformları harmanlayıp aşağıya ortaya karışık birşeyler yaptım)

Yapının konumu, alt yapısı, verimlilik oranı, teknolojik imkanları, çalışanlara sunduğu sosyal aktivite imkanları, temiz hava kapasitesi, ısıtma soğutma sistemleri, internet erişimi, kolay ulaşılabilir olması, otoparkı, kullanılan asansörlerin kalitesine kadar 100 ayrı kriter göz önünde bulundurulmuş.

İşte kullanıcı beklentilerine göre birçok farklı kriterde yapılan değerlendirmeler sonucu belirlenen İstanbul'un en iyi 20 ofis binası:

Orjin Plaza / Maslak:


14 katlı Orjin Maslak Plaza’nın ilk 5 katı EY Türkiye’ye ait. Click Share, IP telefonlar, interaktif çalışmaya imkan sağlayan Cube Odası gibi ileri teknolojiler kullanılıyor.EY Türkiye’nin yeni ofisinde wellness room, huddle room, project room, collaborative area gibi farklı ihtiyaçlara cevap veren alanlar bulunuyor.Orjin Maslak, dünyada en yaygın, en güvenilir ve en geçerli “Yeşil Bina Sertifika Sistemi” olarak kabul edilen LEED Gold sertifikasına sahip olacak. Tüm kullanılan malzemeler ve sistemler tasarrufu ve yerel ekonomiyi destekleyecek şekilde seçildi. Binadaki su kullanım, ısıtma ve aydınlatma sistemlerinin otomasyona tabi olması sayesinde yüksek enerji tasarrufu sağlanıyor.



AND Plaza / Kozyatağı:


yazıcam... çok uykum geldi:) geri kalan 18 yarın