1/31/2013

Ayağızın turabı olayım sayın dinleyicilerim, şu ceketimi çıkartayım müsadenizle..

N.Ertaş.


bir susarsınız erdem olur, çok susarsınız direniş olur, hep susarsınız işkence olur ...
tabi bu işkence konusunun sizin için mi yoksa çevrenizdekiler için mi olduğu pek açık değildir ... ortadaki sınır pek açık değilse her ikisi içindir herhalde ... susmak hep oldu mu insanlar sinirlenmeye başlarmış ... sizin yapmanız gereken işi onlar yapmaya başladığı, sizin adınıza konuşmaya başladıklarını düşündükleri için herhalde... sonrası ... size kendi çöplerini koymaya başlarlar ... haksız da sayılmazlar ... susmak hep oldu mu herkes bilir ki, susanın yanındaysan kendi cehhenemin ona akar, ona görünür olur ... kim ki cehenneminin üstünü örtmek için devamlı konuşmaz mı zira ... insanların sinirlerini görürsünüz ... direnirsiniz ... direndikçe sinirlerin matematiğini kavrarsınız köşesinden ... erdem olur ... bu erdemi aldıktan sonra konuşmazsanız bu da puştluk olur başka bir şey olmaz ...


..burası benim söyleyeceklerimin yeri değil, burada söylenecekleri de ben bilmiyorum, o yüzden susuyorum

bu akşam yapacağım şey.
bu hafta yapacağım şey.
bundan sonra yapacağım şey.
bu kadar kuru gürültüde yapılacak en güzel şey...
bu kadar kuru gürültücü adamın, kadının yanında yapılacak en güzel şey.. susuyorum.

1/30/2013

www.verrr.com

Sadece Tanıtmak İçin:

http://www.verrr.com/ diye bir oluşum var. İlgilenirseniz, biz ufak tefek vermeye çalışıyoruz. Belki sizin de artık ihtiyacınız olmayan birşeyleriniz vardır.. ve belki onun da bir ihtiyaç sahibi vardır diye.


1/29/2013

ayrılınca değil,vazgeçince biter.

malesef bu gece, Ferdi Özbeğen abi'yle bi başkasını daha gömdüm. Onu dilek taşıyla, işte bu bizim hikayemizle.. diğerini de Ankara'nın an itibariyle karlı sokaklarına penceremden fırlattığım beresi, cüzdanı, iki tane kurumuş orkide yaprağıyla. bu kadardı. zor oldu mu; oldu. ama bu geceye kadardı ve bu kadardı. zaten olmasaydı artık ayıp olacaktı. şimdiye kadar aslında ayıp olmamış, hala saygı duymaya devam etmiş olduğum bütün gerçek hatıralara ayıp olacaktı. bütün gecelere, bütün sabahlara, şofben açık mi diye endişe duymama, çocukluk battaniyesi yerde durmasın diye kaldırmama, tahta masaya, sandalyenin minderine, rüzgarı geçiren pencereye, beni gördü mü sevinen parfüm şişelerine, ölmemiştir birisi evine almıştır belki dediğim daha ufacıkken kaçıp giden kuşa ayıp olacaktı. içimde biriktirdiğim kedere, seni en çok ben sevdim'li bütün gökyüzüne uçup gitmiş cümlelere ayıp olacaktı artık..
seni 45 yıldır/dakikadır tanıyor olmama değil, seninle birlikte bütün paylaşılmışlara ayıp olacaktı.

ve beni böyle yapayalnız bırakmasan olmaz mıydı diyoruz o zaman..
ben sözümü tuttum, kalmadı umudum, seni terk edeceğim..
Allah toprağını bol etsin.. cok severdim Ferdi Özbeğen'i.
































1/28/2013

reputasyon

reputasyon kötü demişti. bilmedigim icin anlamamıştım neden bahsettiğini. öyle balık gibi bakmıştım ve tamam demiştim.
şimdi bakmak istedim. evet. itibar gibi bir kelime var yerine kullanılan. belki de daha yaygın olduğu için bilmiyordum. ya da reputation'ın yabancı dilde ne anlama denk geldiğiyle karşılaşmadığım için.
neyse ne ama, sonra benim bilmediğimi varsayarak kalp kırılmasın diye bunu kullandığını düşündüm. kötünün içinden iyiyi çıkartıyım dedim.
sonra reputasyon kötü dediği geldi yine aklıma. bu kez öğrenmiş olarak tamam dedim.
tamam. yalnız ikinci tamam'ı duymadı.