11/06/2015

kalakaldım / serkan kaya

Başkaları ne der hapishanesi...
Alayımızın müebbetten mahkum olduğu kapalı cezaevi..


Vakit belli olsa yatıp çıkıcaz..onu bile bilemiyoruz.



11/05/2015

dokunuyoruz!

Öncesi & Sonrası.. IMKB Lisesi Kütüphanesi



 



11/04/2015

"... İnsan birine bir defa geç kalır,
Ve bir daha hiç kimse için acele etmez."
Yaşar Kemal




11/03/2015

lullaby


doğal fenomenler doğal feromonlara karşı

2-3 ay sonra evlenen bi kız arkadaşım var.. haftada bir defa görüyorum ve bazen de aralarda telefon ediyor en iyi bulaşık makinesi markası nedir sorusunu cevaplamaya çalışıyorum kimi zaten.kimi zamansa kına organizatörü derken ne kastettiğini anlamaya çalışıyorum, dur ben seni iki dk sonra arıyım diyorum.google'lıyorum hemen.. sonrasında cevap hep aynı:) canım bu abartı değil mi sence de.. akıl vermeye çalışıyorum, evet.çünkü ben bana bişi soranın bütün bişilerini cevaplamaya çalışırım genelde..

Neyse hepsi iyi, hoş, güzel.. trendler var, insanlar var, trendler değişiyor ve insanlar da ona yetişmeye çalışıyor. Arz/talep-üretim/tüketim denen zincirin neresinde olursanız olun teğet geçmeniz imkansız, ikea'nın kilim desenli reneve edilmiş halılarıyla birleşen ledli koltuğunuzda çat diye poyraz karayel seyrederken buluyorsunuz kendinizi.. kaçınılmaz son..

En iyi buzdolabı, en büyük televizyon ve en aynalı çamaşır makinesi alındıktan sonra sıra oturma odası grubuna pardon yaşam alanına geldi! Diğer odalarda süregelen bi yaşam alanı olmadığı için sadece buraya o adı veriyoruz.halbuki benim yaşam alanım tuvalet, gerçekten.. salonda okumadığım gazeteyi orda okuyorum.

Istanbul'da bi kaç yerde şubesi bulunan engince isimli mobilyacıdan alındı yaşam grubu elemanları. Alma, alma alma dememe rağmen gitti en anadoludan kopmuş gelmiş dağ çiçeği takımı aldı.. dün de birlikte osmanlı motifli abajurlarını aldık.göktürk desenli zigon sehpaların üstüne koymak için. Çok güzel diye sevinçten ağlıyorduk ikimiz de.

Kendi zevkim çok mu mattah? Hayır tabiki de değil ama en azından ev döşersem kendi çapım kadar (kollarım iki yana açıkken) dönebileceğim bi boşluk birakacağimdan  eminim. Seri uretimden, yatak odası ledlerinden ve kadife ortası taş yaşam alanlarından uzak duracağıma da söz verebilirim.

O koca koca seri uretim sunta yığınlarına, siyah lake boyanmış diye binlerce lira vermek.. zebra perde, koltukla halıyla çok kitap okunacak olan evindeki baş ucu lambasıyla aynı olsun, tonsürton yapsın diye çıldırasıya paralamak kendini..

Git dokunarak al kardeşim, fabrika teslim tarihi diye diye harap etme kendini, sokak arası marangozuna anlat derdini, hikayesi olsun evinin.yaşanmışlığı olsun, anısı olsun. 15 bin liraya koltuk aliyorsan bu dediğim de olur, gerçek bak..

Facebook'ta gelinlerin tatlı telaşı diye bi sayfa var.oraya bakarsanız anlayabilirsiniz muhteşem yüzyıl sosu derken ne anlatmak istediğimi..

Sevgiler,
Hürrem the last.

*Mobilya demişken, uzun zaman önce bi bakmıştım.şimdi tekrar baktım kendime göre.bisey değişmemiş bende:) yazdiklarim da 15 bine led arayanlara, maddi alım gücüyle ilgisi yok, snobluk etmek istemem..



  




Sürekli aynı şarkıyı dinlemekten bıkan merve bi daha dinlememeye karar verir..
Bu arada öğrenmiş ki şarkı, Sıla'nın şarkısıymış.


ahmed arif

Yalnız olmamanın öneminin ayyuka çıktığı bu günlerde, yalnızlığı ve onla başa çıkmayı en güzel özetleyen adamlardan, hani o özel adamlardan, özel sevip baya özel özleyen adamlardan..


Hasretinden Prangalar Eskittim
Seni bağırabilsem seni,
Dipsiz kuyulara,
Akan yıldıza,
Bir kibrit çöpüne varana,
Okyanusun en ıssız dalgasına
Düşmüş bir kibrit çöpüne..


Ve akşam erken iner mahpushaneye.
Ejderha olsan kar etmez.
Ne kavgada ustalığın,
Ne de çatal yürek civan oluşun.
Kar etmez, inceden içine dolan,
Alıp götüren hasrete..


Hani Kurşun Sıksan Geçmez Geceden..
Gelgelelim,
Beter, bize kısmetmiş.
Ölüm, böyle altı okka koymaz adama,
Susmak ve beklemek, müthiş
Genciz, namlu gibi,
Ve çatal yürek,
Barışa, bayrama hasret
Uykulara, derin, kaygısız, rahat,
Otuziki dişimizle gülmeğe,
Doyasıya sevişmeğe,yemeğe…
Kaç yol, ağlamaklı olmuşum geceleri,
Asıl, bizim aramızda güzeldir hasret
Ve asıl biz biliriz kederi..



Je ne suis pas Charlie Hebdo.

"We supported their right to express and felt that the extremely violent move against them was uncalled for. In their next edition, they sold 1 million copies.
However, this time, Charlie Hebdo went way too far and hurt everyone’s emotions. They mocked the death of the Syrian kid migrant Aylan Kurdi, the news of which had left the world shaken."


They featured a front page cartoon of the three-year-old Syrian boy Aylan Kurdi with McDonalds in the background. The line read ‘Two Menus Of Children For The Price Of One’.

Their second edition featured another cartoon with a drowned kid next to Jesus Christ standing on water. The caption read, “Christians walk on waters… Muslims kids sink.” The title of the cartoon was ‘The Proof that Europe is Christian.’


What’s funny in that?
Nothing. What’s satirical in that? Nothing. Maybe the humour is lost in translation, but I don’t think the unfortunate death of an innocent kid can be humorous in any language, culture or religion.
It will never be a good time to mock a catastrophe..

Not fair, Charlie Hebdo. This time we aren’t on your side.
Je ne suis pas Charlie Hebdo.

11/02/2015

Hakiki Züğürt Ağa: Ali Osman Demirtaş

Bursa Bağımsız Milletvekili Adayı Ali Osman Demirtaş’ın hikayesi çok kalın harflerle olmasa da; 1 Kasım arşivinin bir yanına not edilmeli..




İlk mitinglerde kimsenin katılmaması üzerine “Kimse gelmedi ama devam edeceğim!” diyen Ali Osman Demirtaş’ın seçilmesi halinde en büyük hedefleri; seçim yasasını, siyasi partiler yasasını ve memur muhakemet yasasını değiştirmekti. 24 meydan konuşması boyunca da halkı, bu hususlarda aydınlatmaya/bilgilendirmeye çalıştı.


1 Kasım günü eşi Ayşe Demirtaş’la birlikte oy kullanmak için geldikleri Celal Bayar Anadolu lisesinde  bu pozu veren Sn Demirtaş’ın sandığından kendisine ne yazık ki tek oy çıktı. Kendisine çıkan oyun eşine mi, kendisine mi ait olduğunu bilememekle birlikte idealist adayın hikayesi zaten bi yerlerden de tanıdık geliyordu..


“Sonuçlara hiç bakmadım, şimdi medya biziçekerken zaten insanların olmadığı yeri çekmeye çalıştı. Bilmiyorum ben zaten bir iddiam yok, 1 çıktı, bin çıktı her hangi bir şey söylemiyorum ama bu yüzde bin doğru değildir. Bakmadım, dikkat etmedim ne olduğunu hiçönemsemedim. Siyasi partilere ders vermek için aday olmuştum. Görevimi yaptım. Kazanıp, kazanmamam da hiç önemli değil, kaybeden Bursa olur. Benim İhtiyacım da yok. Oy veren herkese teşekkür ederim. Vatandaşlarımız mitinglerimde söylediğim şeyleri unutmasın, hafızalarından çıkarmasın. Önemli olan halka anlatmaktı. Hırslı değilim, kazansaydım halk için devrim yapardım. Yapacağım reformları vatandaşa birebir aktardım”




Barajı Geçemese de Seçim Sonrası Tweet’leriyle Moralleri Düzelten LDP’den 12 Paylaşım

Yine barajı geçemediler ama olsun, seçim gecesi en çok retweetlenen, en çok paylaşılan, timeline'a en çok düşen tweet’ler onlarındı. Belki de en iktidar partisinden daha samimi ve daha eğlenceli oldukları için… kim bilir..











11/01/2015

şemsiye

Ak parti, RTE'nin parti lideri olduğu en iyi zamanında %50 oy aldı.
Bu başarıda en büyük destek kararsız seçmenin boş oy atması yada sandığa gitmemesiydi söylenenlere göre.
Ak parti bu sayede %10'luk bir dilimi seçim sisteminin kıyağı ile cebe indirdi.

Kasım 2015 seçiminde oy kullanım oranı diğer seçimlere göre yüksek gerçekleşti.
Bu demek oluyor ki kararsız seçmen oy kullandı, tahmin edersiniz ki bu oylar akp'ye muhalif olan bir partiye verildi.

Bir başka açıdan, ak parti'nin haziran seçimlerindeki başarısızlığında cemaatin de bir payı var.
Eğer Fethullah Gülen dedikleri kadar güçlü bir kişi ise nereden baksanız %3 civarında bir oyu yönetiyor olmalı.
Hem bu oylar hem de cemaatin çalışmaları neticesinde ak parti'ye çeşitli yollar ile kazandırılan oylar artık muhalif partilere akıyor.

Bir başka açıdan, Davutoğlu'nun pek çok mitingini izledim.
Vardığım sonuç bu beyin parti lideri olarak partiye yeni oylar kazandırmasından ziyade oy kaybettireceği yönündeydi.

Son 3 aydır her gün tırmanan terör eylemleri, gün aşırı gelen şehit haberleri ve iktidarın 2007'den beri terör örgütü ile olan ilişkisi..

Seçim sonuçlarını mantıklı bulamıyorum.
Belki MHPden oy kaydı, fakat bu oyların ak parti'ye kaydığını düşünüyorsanız algı yönetimine kurban olmuşsunuz demektir.

Ülkemize 2 milyon suriyeliyi sokmuş bir partinin bu seçimde başarı kazanması çok başka bir anlam kazanıyor.

O anlam nedir? kişisel zihni becerilerim işte ona yetişemiyor.

Dünyanın hiç bir ülkesinde bu kadar olay olup da değişmeyen bir zihniyet yoktur.yazık cidden..

Tek cümleyle özetlersek; evet o şemsiye açılıyormuş.

Tepe bulamıyorum lafımı kendime iade ediyorum..


bugün seçim olsa oyunuzu kime verirdiniz?

Tamam mı devam mı seçimi bu..Bıçağın kemiğe dayanması adlı kritik seviye aşılalı, su ısınalı çok oldu. Yumurta kapıya gelince akıllanan bir milletin üzerindeki zilleti atıp atamayacağı şimdilik en büyük merakım.. Eğer türkiye bu zilleti içinden atmayı başarabilir, hatta bülent arınç'ın tabiri ile söyleyeyim "bağırsaklarını temizleyebilirse" bu güzel ve yalnız ülkenin güzel günler göreceğine inanıyor, inanmakla mutlu oluyorum.

Ülkenin kaderini oyluyoruz. Birlikte aynı gemide yol aldığımızın farkına vararak, kendi menfaatleri uğruna gemiye zarar verenleri gemiden atmak için adım atıyoruz.

Inşallah vatana millete hayırlı olacak sonuçlara vesile olsun..