3/18/2017

insan bağlandıkça hayatta kalır.
özlediklerine, sevdiklerine, hayallerine..
yanında olmasa bile sonunda kavuşacağını bilmek hayat verir insana.. bilmiyorsa hayata bağlılığını sağlayan birşey de artık kalmamıştır...

3/14/2017

100 yara

Ok.. Shall we count again?

1st..

Nothing more painful..



3/13/2017

Konum gönder diyorum sana!@#


Yeni bir şiddet türü ortaya çıktı..

Aslında pek yeni de sayılmaz. Sadece form değiştirdi..

Dijital çağ başladığından, özellikle sosyal medya yaygınlaştığından beri bu şiddet vardı. Ama çok az dile getirildi. Bunda şiddeti uygulayan kişilerden çekinmenin etkisi büyük.

Masum gibi görünenlerden bazıları:

Kiminle arkadaş olup olamayacağınızın söylenmesi: Size, kiminle arkadaş olup olamayacağınız söyleniyorsa, bazı arkadaşlarınızı silmeniz talep ediliyorsa veya direk bunu söyleyen kendisi siliyorsa bu bir dijital şiddettir. Çiftler arasında yaygındır. Sıkıntının oluştuğu platformlar; Telefon rehberi, facebook, instagram, hatta LinkedIn...

Sosyal medya hesabına ortak olmak istenmesi: En rahatsız edici şiddettir. Sosyal medya şifrenizi isteme veya çalma yolları bulunması; bunun sonucunda hesaplarınızı kullanmak istemesi bir diğer dijital şiddettir. Söylemeye gerek yok, birbirine güven problemi yaşayan çiftler arasında yaygındır. Ortak kullanılan hesapları bundan hariç tutabiliriz. Sıkıntının oluştuğu platformlar: facebook, instagram, twitter...

Sürekli mesaj atılması veya arama yapılması: En itici dijital şiddettir. Karşılık vermediğinizde aranmaların ve mesajların daha da artması rahatsız edici bir tacizdir. Sıkıntının oluştuğu platformlar: telefon, sms, whatsapp, ....


İstenmeyen şeylerin paylaşılması:Hoşunuza gitmeyecek veya sizi utandıracak şeylerin paylaşılması. Mesela çirkin çıktığınız bir fotoğrafınızın uyarmanıza rağmen paylaşılması ve etiketlenmeniz. Veya özelde mesajlaşmak, konuşmak varken direk duvarınıza tuhaf şeyler yazılması. Sadece arkadaşlarınız değil Facebook'u yeni keşfeden göbekli dayınız veya sürekli Mevlana'nın sözlerini paylaşan teyzeniz de bunu yapabilir.

Telefonunuzun karıştırılması: Sizi kontrol etmek için arama, mesaj ve fotoğraflarınıza bakılması. Sizden sürekli konumunuzun gönderilmesini istenmesi birer dijital şiddettir.

Aileniz, eşiniz, dostunuz da bunu yapıyorsa maruz kalmayın, maruz kalacak durumları da kendiniz yaratmayın tabii. Uslanmak bilmeyen bi stalker olmayın, veya online buddy olmayın, sanal olarak (aldatmanın her türlüsü kötü) aldatma yoluna gitmeyin ki bu tip şeylerle de karşılaşmazsınız sanırım..

iyi niyetli olduğunuz her alanda kollarınızı açıp içinde bulunduğunuz 1,5 metrekarenin kendinize ait özel alanınız olduğunu unutmayın..

Bu davranışları haksız yere size gösterenlere de seviyor, kıskanıyor diye tolerans göstermeyin. Hiç bir bağın bu şekilde güçlendiği veya kurtarıldığı bugüne kadar görülmedi..


3/12/2017

Fotoğrafını çekmek için neredeyse yine düşüyordum.
Çiçeklerin çok güzel. Terminal köşesinde kendini göstermen takdire şayan..Meyve olduğunda da tutup çok sevdiğim çağla oluyorsun.
Fakat söyler misin, mart ayının ilk soğuğunda donacağını bile bile hava artık güzel oldu deyip niye açıyorsun?