1/09/2013

fikir müthiş!

Kargolar da otomata girdi 

Otomat belki de son yılların en hızlı büyüyen iş sahalarından biri. Ancak artık büyük montanlı işlerin de otomatlar üzerinden yürümeye başladığını görüyoruz. Örneğin, ilk olarak PTT tarafından kısa bir süre önce hayata geçirilen kargomatikler de girişimcilerin önünde yeni bir iş fırsatı olarak duruyor.


"hem adreste bulunamayan alıcıların ihbar kağıdı bırakılmış kargolarının 7/24 teslim edilebilmesi, hem de belli boyutlardaki kargoların kuyrukta beklemeden self servis gönderilebilmesi gibi iki işe yaraması planlanan, şimdilik 5-6 merkezde kullanılan ve deneme aşamasında olan cihaz. ihbar kağıdı bırakılmış olan alıcıların cep telefonuna 4 haneli bir şifre geliyor, ve kişi bu şifre il adı geçen merkezdeki kargomatikten kargosunu alıyor. ancak bunun için, dağıtıcının bir hata yapmadan doğru kargoyu doğru kutuya koymuş olması; cihazın herhangi bir arıza vermemiş olması, ve asıl önemlisi numeratörden numara almak için bile en az bir kişinin yardımına ihtiyaç duyan ve her postaneye geldiğinde aynı ihtiyacı yeniden duyan müşterilerin bu cihazı kullanmayı başarmış olmaları gerekiyor. personelsiz kargo teslimi gibi bir amaç ile kullanılmaya başlandı bu aletler ama tek başına kullanamayan insanlar için sürekli birilerinin postane önüne çıkıp kullanım klavuzu görevi yapması gerekebilir. 
yine de; yurtdışında yaygın bir kullanımı olan ancak türkiye'de ilk defa ptt'nin kullandığı bu cihaz, gerçekten yaygınlaşsa da işler biraz hızlansa; çok güzel olacağı kesin."